5. februar 2017

URCC-bygninger beslaglagt og børnene hjemsendt - Tanzibarn og URCC tager kampen op

Efter længere tids juridisk tovtrækkeri om URCC-bygningerne, blev de i midten af januar beslagt af myndighederne. De børn, der ikke er på kostskole, er blevet hjemsendt, men der bliver taget hånd om dem, så de kan have en tryg hverdag og fortsætte deres skolegang. URCC har alle papirene i orden, men i Tanzania kan dette alligevel ske.

 

Mtandao opstart 3

I 16 år har bygningerne midt i Usa River været et trygt hjem for de skønne unge mennesker, dannet ramme for et voksende Community Centre for hele Usa Rivers befolkning samt huset utallige frivillige danskere, som i kortere eller længere tid har oplevet den tanzanianske kultur på nærmeste hold.

Bag kulisserne har det i de seneste år spøgt en del. Den tidligere daglige leder Gladness Kisanga er flyttet tilbage til Usa River og har af flere omgange forsøgt at kræve bygningerne overdraget, da hun påstår, at hun som “founding member” er berettiget til dem. Dette er vi naturligvis uenige i, da bygningerne og grunden officielt tilhører foreningen URCC. Vi har af flere omgange fået myndighedernes mundtlige medhold. Desværre skiftes myndighederne tit ud og hver gang en ny District Commissioner besidder posten, opstår kravet igen. Endvidere har det ikke været muligt at få medholdet skriftligt.

Denne gang har situationen desværre taget en noget mere alvorlig drejning. Midt i januar rapporterede vores manager Daudi til os, at myndighederne havde overtaget bygningerne, og at den tanzaniske bestyrelse, at børn og unge ikke længere har adgang dertil.

Heldigvis bor de fleste af vores unge hos familier eller på kostskoler, men for 7 børn (Aisha, Najma, Said, Irene, Filbert, Vaileth og Haruna)  betød det pludseligt, at deres hjem blev taget fra dem. Desuden plejer 13 børn og unge at bo på centret, når de er hjemme fra kostskole på weekend eller i ferier. Den tanzanianske bestyrelse arbejdede hurtigt på at finde alternative løsninger hos slægtninge og skabe en tryg ramme for dem alle. Der er fundet gode løsninger til alle, men ingen kan sige noget om, hvornår børn og ansatte kan vende tilbage, eller om de overhovedet kan. Desuden vil nogle af jer, der har direkte kontakt til børnene, opleve, at de kontakter jer, fordi de er stressede over situationen. I så fald håber vi meget, at I vil kontakte os. Vi kan ikke understrege tydeligt nok, at både vi i tanzibarn og URCCs medarbejdere gør, hvad vi kan for at sikre børnene en god hverdag.

Alle både i den tanzanianske og danske bestyrelse er meget ængstelige og foruroligede over begivenhederne. For at få bygningerne tilbage har vi søgt hjælp hos advokater, Regional Commissioner, den tanzanianske ambassade, den tanzanianske minister på området men indtil videre uden held. Nu har bestyrelsen i Tanzania besluttet at tage sagen i retten. Det er selvfølgelig en bekostelig løsning, men vi håber på den måde at kunne sætte et endeligt punktum i denne sag.  Samtidig er vi også meget opsatte på hverken at give op uden kamp.

Vi vil orientere om sagen på generalforsamlingen den 18. marts på Kolding Bibliotek. Her håber vi at se mange af jer. Til jer der ikke kan komme, sender vi en skriftlig status efterfølgende.

Med venlig hilsen

Bestyrelsen for tanzibarn.dk

DEL DENNNE SIDE

Læs også