16. april 2024

Sportsklubben deltager og vinder Meru Green Marathon

Den lille sportsklub URYDO i Usa River ser måske ikke ud af så meget, når man besøger den støvede boldbane og det lille hus med overdækket terrasse. Men pga. medlemmernes driftige indsatser er rigtig mange aktiviteter i gang – også mange sportsgrene. Sportsklubben har blandt andet deltaget og vundet den lokale løbekonkurrence Meru Green Maraton 2023.

De lokale NGO-organisationer i og omkring Usa River arrangerede i august måned ”Meru Green Marathon”. Løbet foregik på den internationale ”Youth Day”. Folk i området kunne tilmelde sig 5 km eller 10 km.

De forskellige NGO’er donerede hver især det, de kunne. Nogle sørgede for reklame om løbet - det kom i lokalavisen og lokalradioen, andre donerede trøjer og tryk på trøjerne, en organisation donerede vand og frugt. Overskuddet skulle gå til børn indlagt på hospitalet.

Som alle løb i Tanzania skulle man tidlig op og i gang før det bliv lyst, og dermed før det blev varmt. Der var opvarmning klokken 6.30 og løbet startede klokken 7.00. Det var det smukkeste løb ud i morgenstunden mod Mount Meru og hjemad mod Kilimanjaro.

Usa Rivers egen sportsklub URYDO deltog også i løbet, og vinderen af 10 km blev netop Moses fra URYDO, mens Sele fra URYDO blev nr. 3. De fik overrakt medalje af selveste District Manageren for området – en magtfuld kvinde.

Et helt fantastisk løb på en skøn søndag i og omkring de smukke omgivelser i Usa River.

DEL DENNNE SIDE

Læs også