Kompetence opbygning

Grundideen i dette indsatsområde er, at hjælpe de fattigste borgere i Usa River med at skabe et indkomstgrundlag. 

Den voksne del af befolkningen tilbydes kurser i forskellige forretningsorienterede kompetencer, fx stoftryk og fremstilling af sæbe.

Låne-/sparegrupperne i Usa River Community Organisation arbejder med mange forskellige tiltag, der kan genere en indkomst. Når ideerne er der, er der også muligheder for at gøre forsøget og se om kundegrundlaget er der.

Damerne laver sæbe. Sæbe til at vaske tøj i, og sæbe til at gøre rent med. De mødes to gange om måneden og laver sammen ca. 25 liter sæbe af hver slags. Det sælger de så på markedet om lørdagen for 1000 Tanzania Shilling per halve liter, hvilket giver ca. 3 kroner.

Der er både forsøg med madlavningshold og produktion af stearinlys, batik og sæbe, som måske kan blive en sællert på markedet. Det er med at få den rigtige ide i grupperne og få arrangeret at en ekspert på området kan komme ud og lære fra sig.

Fx fik en håndfuld unge frivillige lektioner i ”farming”. De unge var meget interesseret og deltog aktiv i hele undervisningen, der bestod af en times introduktion af en lærer. Derefter blev de unge vist rundt på farmen. Der blev vist forskel på, hvordan kål voksede med 25 cm afstand mellem hver plante, og hvordan de voksede med op til 45 cm mellem hver plante: Stor forskel i størrelse.

Landmænd

Denne lektion i landbrug har sat mange tanker i gang hos de unge, der alle var meget motiveret for projektet, og de første resultater viser allerede, at der er blevet hørt efter.