13. oktober 2015

Sportsklubben hjælper til med demokratiet

Bestyrelsen og Daudi beretter om stadig fremgang i foreningens medlemmer og om det kommende præsidentvalg, hvor sportsklubben spillede en aktiv demokratisk rolle.

 

20150718_113905

Der sker stadig mange ting omkring det lille klubhus og fodboldbanen midt i Usa River. Blandt andet har sportsklubben for nyligt afholdt seminar omkring HIV og AIDS, der var velbesøgt med 60 medlemmer, der var mødt op.

Bestyrelsen for URYDO er stolt over at være gået fra 30 aktive medlemmer i begyndelsen til at mønstre 350 medlemmer, hvilket styrker lokalsamfundets fokus på foreningen og dermed også dens slagkraft. Over 100 medlemmer mødte samtidig op til seneste medlemsmøde, hvilket peger på en stadig stærkere foreningsdemokrati.

Der bliver stadig arrangeret aktiviteter udover de ugentlige træningsaftener og kampe i forskellige discipliner. Blandt andet har en forening ved navn Tasaf netop afholdt et arrangement ved sportsklubben, hvor 200 socialt udsatte har fået mulighed for at få støtte i form af mad, tøj og skolepenge.

Præsidentvalg -også på sportspladsen!

Tanzania vælger nye medlemmer til deres parlament den 25. oktober i år og dermed også ny præsident. Klubhuset er tidligere blevet anvendt som både valgsted og registreringssted for vælgere, hvilket vi naturligvis er stolte af.

Bestyrelsen fra sportsklubben beretter, at klubhuset er blevet anvendt til partimøder for de forskellige repræsenterede partier, der er på valg. Sportsklubben kan tilbyde en stor åben plads, borde og bænke og ikke mindst strøm til arrangementerne og dermed være naturligt samlingspunkt for byens borgere omkring valgets diskussioner.

DEL DENNNE SIDE

Læs også