11. oktober 2016

Endnu en dygtig skoleelev er færdig

Jackline har altid været dygtig i skolen, så vi er glade for, at hun nu kan fortsætte på Enaboishu High School. På det ene billede er hun i en fin ny uniform. På det andet står hun med et computertræningsbevis, som hun har knoklet for at få.

 
jackleen
På Usa River Community Centre arbejdes der på at lave computerundervisning for børn og unge i lokalsamfundet, der ellers ikke har midler til det, så alle har mulighed for at lære at benytte en computer, og få et bevis derpå.

Tanzibarn støtter børn og unge med skolegang indtil de har fået en brugbar uddannelse og forhåbentlig kan få et job og klare sig i det tanzanianske samfund. De børn og unge, der har været tilknyttet børnehjemmet Usa River Children Centre tidligere, bliver løbende vurderet og taler med den lokale manager om, hvad deres muligheder er.

Flere af børnene - som Jackline - har klaret sig rigtigt godt på de skoler, som de har gået på og får via projektet muligheder for at tage brugbare uddannelser, som kan kaste fremtidige jobs af sig.

Brug af computere og internettet er i høj kurs i Tanzania, blandt andet fordi at mere og mere handel og turist-information foregår her. Det er tanzanianerne også opmærksomme på, så det er med at kunne begå sig på nettet og finde ud af de gængse problemstillinger. Dog er stabile forbindelser til internettet og strømafbrydelser stadig en del af hverdagen i Usa River, så de nye landvindinger er også udfordret af dette.

jackleen2

DEL DENNNE SIDE

Læs også