28. september 2021

Upendo drømmer om en restaurant

I Tanzania er det ofte det muliges kunst, når det drejer sig om vælge ens fremtidige arbejdsliv. Det betyder ikke, at Upendo ikke har drømme og forhåbninger, selvom hendes egne planer om en militærkarriere røg i vasken.

Upendo bestod desværre ikke sin seneste eksamen, det såkaldte form 4-trin. Så det betød, at hun ikke længere kan blive soldat, som hun drømte om.

I stedet går Upendo på Singiso Vocation school i Tengeru, og læser til Hotel Management. Hun startede uddannelsen i marts i år. Indtil videre har de lært om madlavning og om hygiejne. Næste semester skal de lære at lave pizza og burger. Det glæder Upendo sig til. Hun drømmer om at få arbejde på et lokalt hotel, og senere at åbne en restaurant. 

Upendo bor hos sin mor, der er alene med tre børn. Upendo er 19 år gammel, hendes to søstre er henholdsvis 14 og 7 år gamle.

Upendos mor har ikke et permanent job. Hun arbejder i marken, når der er brug for hende. Det er hårdt  og opslidende arbejde. De lejer et lille sted med to værelser, som de alle sammen sover i. 

Upendo og moren sover i samme seng i soveværelset, som også fungerer som køkken i det lille hus. Derudover har de en lille stue. Upendos nabo er også familie. Det er hendes kusine, der netop har fået en lille pige. 

DEL DENNNE SIDE

Læs også