4. juli 2024

Nyt projekt skal hjælpe med det gode CV

Det er en løbende opmærksomhed på at skabe gode vilkår for at få unge tanzanianere i arbejde. Tanzibarn har sammen med samarbejdspartnerne i Tanzania lavet et nyt projekt, hvor den jobsøgendes CV er i fokus. Projektet er støttet med midler fra DANIDA.

Det kan være meget svært for unge mennesker i Usa River at få en god start på arbejdsmarkedet, da mange slutter skolegangen tidligt. Det er svært at søge arbejde, når ens CV slutter ved 7. klasse. Derfor har vi igangsat et projekt omkring “Det gode CV” (på swahili: CV Nzuri), hvor vi har modtaget støtte fra Danida. 

 

Det handler ikke kun om at give de fattige en fiskestang i stedet for en fisk, men at lære dem at spare op til en fiskestang, forarbejde fisken og sælge den til en god pris.

 

I januar var Tanzibarns bestyrelse i Usa River, hvor der blev afholdt en workshop med over 50 unge mennesker fra organisationen Usa River Youth and Development Organisation. Workshoppens mål var at kortlægge de ønsker og behov de unge havde, som vil kunne hjælpe dem med at bygge et godt CV. 

 

Særlige fokusområder blandt deltagerne var turisme og sport. Den lokale organisation har i flere år haft succes med at bruge sport som læringsværktøj, fx at lære at deltage i et fællesskab, netværke og møde til tiden. Derudover er turisme en stor industri i det nordlige Tanzania, og hvis man kan få et job i fx hotel, køkken eller som chauffør, er man godt stillet. 

 

De ønsker til kompetenceopbygning der gik igen var bl.a.: 

  • Køretimer 
  • Køkken, tjener, hygiejne
  • Sprog
  • Førstehjælp
  • Sport

 

Workshoppen var en kæmpe succes, med utrolig stor entusiasme blandt de deltagende. Der kom rigtig mange relevante og gode ideer til CV opbygning, hvoraf mange kom med i den endelige projektbeskrivelse, og nu er skudt i gang som officielt Danida støttet projekt. 

IMG20240120110011 (1) IMG20240120104150 (1) IMG20240120110314 (1)
DEL DENNNE SIDE

Læs også