18. oktober 2022

Video: Rundt i Usa River med guide

Manager Daudi viser forkvinde Vibeke Larsen rundt i Usa River og diskuterer nogle af de problemstillinger, som lokalsamfundet kæmper med, men også den rivende udvikling, som byen samtidig oplever.

“Denne hovedvej går fra Arusha og helt ned til Dar es-Salaam, hvor den blandt andet passerer forbi Kilimanjaro Airport. Den var bygget i 1960’erne, så det er en gammel hovedvej,” fortæller Daudi, mens han kører på den sammen med Vibeke Larsen fra Tanzibarns bestyrelse. 

De ser Daudis egne butikker i bybilledet og et helt nyt storcenter under opbygning på deres tur, men ser også mange af problemerne på turen:

“Løsgående gadehunde er et problem hernede. Mange hunde gør frit rundt, da deres ejere ikke tager sig af dem. Tidligere meldte regeringen ud, at alle hunde, som ikke havde en ejer, skulle slås ihjel,” fortæller Daudi. 

Det tanzanianske støv

“Vi ser mange, der bliver syge på grund af støvet her i landet. Der er støv overalt. Vi kan jo ikke være sikre på, at det er relateret til støvet, men nogle gange er det. Men der er ingen vej uden om,” fortæller Daudi, men støvet står op bag bilen. 

Men det er ikke kun et problem for det personlige helbred for tanzanianere. Daudi viser, at støvet dækker skilte og butikker i byen, ligesom de fine sandkorn trænger ind i alt elektronik og tøj. Han fortsætter:

“Det er et problem, og det er derfor, at man sprøjter vand på vejene. Men nogle gange er dette også en udfordring, da vi ikke har nok vand til også at vande vejene hele tiden.” 

Turen slutter ved foreningens nye café, hvor bestyreren Samuel kommer ud for at tage imod dem i en sponsoreret t-shirt fra den danske fodboldklub AAB. 

Se videoen med rundturen her:

DEL DENNNE SIDE

Læs også