17. februar 2022

Venner, dansere og roomies

Dans er en stolt tradition i Tanzania, og er en fast del af hverdag og fest. Sportsklubben har et dansehold, der hver uge danser sammen, og ofte hyres til at optræde ved festlige begivenheder. Her kan du læse om de fire venner, der både bor og danser sammen.

Danser1

De fire dansere Tonnie, Daniel, Martin og Hansi elsker at danse, og de er gode til det. De er mellem 23 og 25 år. De har alle afsluttet klassetrinnet Form 4, men de havde desværre ikke penge til videreuddannelse. De er enten forældreløse eller har forældre der bor langt væk.

Danserne arbejder alle frivilligt i sportsklubbens cafe. Her står de for grillen, hvor de laver Chips Mayai og mshikaki – en delikatesse i byen.

4 venner og en tante under samme tag

Daniels mor døde for mange år siden. Dengang arvede han et hus fra hende, og en tante flyttede ind for at tage sig af ham. I dag bor Daniel sammen med sine tre dansevenner i to rum af huset og tanten bor i det sidste rum. 

Huset har ingen toilet og der er heller ikke vand. Så de må over til naboen, hver gang de skal på toilettet eller bruge vand. Heldigvis er delementaliteten stor i Tanzania, og derfor er det ikke noget problem lige at låne naboens toilet.

De fire unge mænd har indrettet sig således at der er opmagasinering, tøj og køkken i det ene rum, og i det andet rum er der en seng, hvor to unge mænd sover, og på gulvet ligger en madras, hvor de 2 andre sover. 

273651141 406838031242428 2410399562028238488 N

Drengene sparer op til et toilet

Drengene deles om alle udgifter, og de har godt styr på deres ting. Alt skrives ned i en lille bog. De er ved at spare op til et toilet. Det koster 300.000 tsh (900 kr), og de har indtil videre sparet 95.000 tsh op. Pengene tjener de, når de er ude at optræde. Men for indtægterne skal der også købes mad og kostumer til deres optræden. Så det har taget drengene fire måneder at spare dette beløb op. 

De fire drenge glæder sig rigtig meget til at have deres eget toilet. Det skal være udenfor i et lille hus op ad naboens væg - hvilket selvfølgelig er afklaret med naboen. 

DEL DENNNE SIDE

Læs også