9. februar 2020

Tidligere formand fortæller om sit nyeste møde med Usa River

Birthe Bache har startet foreningen Tanzibarn op for 20 år siden for at hjælpe gadebørn og et lokalsamfund i Usa River. For nyligt var hun tilbage for første gang i et årti for at møde nogle af børnene og se projekterne, der stadig fungerer i byen.

Det er lang tid siden, at forkvinden Birthe Bache for Tanzibarn gennem næsten 20 år har set byen og borgerne. Men hun følger stadig med i udviklingsarbejdet og er begejstret for at besøge frivilligcaféen og møde nogle af de tidligere børnehjemsbørn, som hun i sit frivillige arbejde har hjulpet videre i livet.

“Det er mindst 10 år siden, at jeg har været her i landet. Meget er ved det gamle: duftene, menneskene og den dejlige stemning. Andre ting har forandret sig. Blandt andet har jeg set en flot café, der er vokset ud af en MAERSK-container. Her har vi spist frokost og er blevet serviceret på bedste vis af glad volontører,” fortæller Birthe Bache. 

Siden hun påbegyndte et lille projekt med et køkken der kunne give gadebørn i Usa River et måltid mad om dagen, er der sket meget. Et børnehjem til 40 børn voksede sig stort og blev efterfølgende lukket for at lave bredere projekter med lokale borgere som samarbejdspartnere. Selvom projekternes former ser anderledes ud, kan Birthe Bache godt finde tegn på det frivillige arbejde, som hun har stået for i Tanzibarn:

“Vi har også besøgt nogle af de tidligere børnehjemsbørn, som nu bor rundt i byen, har etableret egen butik eller stadig er ved at uddanne sig. De har fået deres egne hjem og er glade og også en smule taknemmelige over for det arbejde, som vi i Tanzibarn. Det glæder mig meget,” slutter hun. 

DEL DENNNE SIDE

Læs også