26. februar 2023

Socialarbejder med drøm om kosmetik

Winifrida er for nyligt blevet uddannet som socialarbejder, men kan som mange andre ikke finde job i Tanzania. Hun forsøger i stedet at indfri en anden drøm hun har om at starte en kosmetikshop i byen.

Winifrida er et URCC barn. Hun er vokset op på børnehjemmet i Usa River. Hun har ingen forældre, men hun har søskende. Nu er hun færdig med sin uddannelse som Socialarbejder, men der er intet arbejde at få, når man ikke har erfaring i jobbet og heller ikke har familie med kontakter. 

Winifrida har tænkt sig at bede URCC om en End Contract, som er en kontrakt til at flytte hjemmefra og skabe sit eget liv. Hun har et stort ønske om at sælge kosmetik i sin egen lille forretning og har lavet en skriftlig plan og afleveret til godkendelse først i den lokale bestyrelse og senere i bestyrelsen i Tanzibarn. 

Den lokale bestyrelse vil så hjælpe med projektet i starten og guide Winifrida, hvis hun får brug for det. I Tanzibarn betyder det meget, at de unge tidligere børnehjemsbørn kommer godt ind i voksenlivet. 

Frivilligt arbejde i caféen

Mens Winifrida venter på svar om hendes End Contract arbejder hun frivillig i URYDO cafeen. Som vores manager siger: ”Det er vigtigt at hun holder sig i gang med noget. Hun kan ikke bare sidde hjemme.” 

Men vi håber også, at det kan give Winifrida lidt erfaring med at omgås kunderne i caféen og lære lidt om at drive en forretning. Winifrida fortæller selv, at hun ønsker at have en stor kosmetikshop, så hun også kan støtte lokalsamfundet i fremtiden.

DEL DENNNE SIDE

Læs også