26. september 2021

Rose vil skabe en god fremtid for sin datter

Rose kæmper for sin motorcykel og sit barns skolegang, ligesom hun har kæmpet hele sit liv for at få en normal tilværelse. Men i Tanzania er det op ad bakke som enlig mor og forsøger.

Rose er 23 år. Hun blev født i Kenya, men flyttede sammen med sin mor og bror til Tanzania, da hun var lille, for at være sammen med bedsteforældrene.  Rose har en bror på 26 år. Han bor igen i Kenya. 

Rose mistede begge forældre, da hun var lille af AIDS. Da moren døde, bragte bedstemoren Rose til URCC, hvor Rose er vokset op. Nu er begge bedsteforældre også døde, og den eneste familie tilbage er en bror og en onkel. 

Rose bor på et værelse sammen med sin datter Vanessa. Vanessa er netop blevet 5 år gammel. Rose er uddannet Hotel management. Hun arbejder på et hotel, og har de sidste år sparet op til en motorcykel, som hun vil leje ud. Planen er at den skal finansiere Vanessas skolegang. Vanessa er netop begyndt at gå i skole. Rose er alenemor, men Vanessas far har dog betalt opstarten af Vanessas skolegang. Rose har så selv betalt skoleuniform og sko.  

Konflikt om motorcykel

Rose har fået 1,5 mil tanzania shilling af Tanzibarn i ”End contract” og har nu selv sparet 500.000 tanzanianske shilling op. Det vil sige, at hun har de 2 millioner, hun skal bruge for at købe en motorcykel. 

Hun har i juli måned givet pengene til sin bror, for at han skulle købe den for hende. Desværre har hun ikke hørt fra broren siden. Han tager ikke sin telefon. Rose vil tale med sin onkel om problemet. Vi håber broren snart kommer med den motorcykel, Rose har brugt så mange kræfter på at spare op til. Vores manager vil følge op på situationen. 

DEL DENNNE SIDE

Læs også