15. februar 2023

På trods af en række uheld er Rose stadig ukuelig

Rose er vokset op på det Tanzibarn-støttede børnehjem i Usa River, men er voksen nu med to børn, som hun skal tage sig af. Det er ikke altid nemt, når der ikke er arbejde at få og livet byder på knubs.

Rose som er vokset op på URCC børnehjemmet er ikke længere støttet af Tanzibarn, siden hun modtog starthjælp for flere år siden. Dog har Tanzibarn haft svært ved at slippe hende helt, da Rose er født med en kronisk sygdom, og dermed har lidt flere udfordringer end mange andre. Heldigvis har Rose klaret sig godt helbredsmæssigt. 

Hun er uddannet inden for Hotel Management, og har også haft et fast arbejde på et hotel. Hun sparede op til at købe en motorcykel, som skulle lejes ud for en daglig lejeindtægt. Alle indtægter skulle gå til hendes datter Vanessas fremtidige skolegang. 

Rose fik sparet op til motorcyklen, men blev desværre snydt for alle pengene, da en bekendt skulle købe motorcyklen for hende. Rose stod tilbage med ingenting. Derefter døde værten, der ejede det hotel, Rose arbejdede på, og hun mistede sit arbejde. 

Nu tager hun ud og vasker tøj for folk, hvis de ringer efter hende. Nogle dage kan hun tjene 15 - 21 kr. - andre dage ingenting. 

To børn uden fædre

Vanessa er nu 6 år. Faren til Vanessa har aldrig hjulpet med forældreskabet, og barnet ser han ikke. Vanessa bor hos Roses familie, og Rose ser hende med jævne mellemrum. I Tanzania er det meget almindeligt at familiemedlemmer med de fleste ressourcer passer på børnene for andre, så det er muligt at arbejde fleksibelt. 

Rose fik en ny kæreste, og med ham fik hun sønnen Vanance, der i dag er 9 måneder. Faren er rejst, hvilket fik Rose til at gå til formanden for området, hun bor i, for at bede om hjælp til kommunikation med faderen. Desværre får hun ikke økonomisk hjælp fra denne. 

De dage hvor Rose bliver kaldt på arbejde, kan hun købe mælk til Venance og mad til sig selv. De dage, hun ikke har arbejde, får de ikke mad. 

Ukuelig mor

Men trods alt virker Rose glad. Hun bor i et hus med fem værelser, hvor alle hjælper hinanden. Men hvis Rose skal ud og vaske tøj, må hun betale naboerne for at få Vanance passet. Rose håber stadig, at faren til Vanance vil betale huslejen. Hun har til d. 12./2. 23. Derefter ved hun ikke, hvad hun skal gøre. 

Tanzibarn søger at støtte ved at hjælpe med kompetenceopbygning og at skabe et netværk i nærområdet. Det er utroligt vigtigt, at de små familier kan understøtte sig selv. Vi håber det bedste for Rose og hendes børn. 

DEL DENNNE SIDE

Læs også