22. september 2022

På besøg i Tanzibarns skole

Vidste I, at vi støtter en lille skole i Usa River? Tanzibarn har stadig aktiviteter i et hus i udkanten af byen, som har udviklet sig til en skole for de mindste. Forkvinde Vibeke Larsen har været på besøg og se Mr. Franks skole.

Tanzibarn har en skole nede bag ved sportspladsen. Den styres af rektor Mr. Frank. Han har selv gået i en privat skole sponseret af en europæer. Nu ønsker han at betale tilbage ved at drive denne skole for 2. klassetrin – en forskole inden 1. klasse. Han gør dette frivilligt og har adgang til bygningerne for en symbolsk leje. 

Der er ansat to lærere, som får løn. Derudover har Mr. Frank ind i mellem frivillige til at hjælpe med undervisningen. De frivillige kommer fra en organisation kaldet Africa Desire, og disse frivillige donorer bøger, blyanter eller privat skolegang til en heldig elev. Lige nu er 87 børn sponseret privat skolegang i underskolen (1. klasse til 7. klasse), og 10 elever er sponseret i secondary school (overskolen) på forskellige skoler rundt omkring.  

De små børn er fra 3 år og de store børn er op til 5 år. De går på Mr. Franks skole, og får to måltider mad om dagen: Vælling kl 10.00 og en blanding af majs og bønner til frokost. Det koster 20.000 TSH pr måned at være elev på Mr Franks skole (60kr) Det går til løn til de to lærere, mad til børnene og husleje til Tanzibarn, som er ca. 200.000 tsh om måneden.

 

Tanzibarns Hus. Det Bruges Til Skole1 Tanzibarns Hus. Det Bruges Til Skole2 Tanzibarns Hus. Det Bruges Til Skole4 Tanzibarns Hus. Det Bruges Til Skole5
DEL DENNNE SIDE

Læs også