20. september 2015

Nye tiltag for at skaffe arbejdspladser

Når de unge skal i arbejde efter endt uddannelse, møder de nye problemstillinger, som omhandler praktikpladser, anbefalinger og startkapital.

Da nogle af børnene nu er ved at være voksne, handler det ikke kun om skolegang og uddannelse men også om jobmuligheder. Da vi ønsker at støtte børnene til de kan klare sig selv (eller ikke ønsker vores støtte længere), har vi derfor nu fokus på at hjælpe dem ud på arbejdsmarkedet, hvilket har vist sig som en større udfordring.

Udfordringerne for de unge er nu bl.a. at finde feltarbejde og oparbejde erfaring inden for deres profession. Dette feltarbejde, der fungerer som en praktikperiode, er ofte det der leder en videre i arbejde, og er derfor meget vigtigt.

En ide for 3 unge fyre, der ikke har bestået deres eksamener og derfor har fået kørekort via URCC, har været en afbetalingsordning. Vi har i samarbejde lavet en aftale, hvor URCC køber 3 motorcykler, og dermed giver drengene mulighed for at benytte hver deres motorcykel til "taxakørsel" i byen.

Med deres daglige indtægt betaler de af på motorcyklerne og parkerer dem hver aften inden for centrets mure. Om nogle år er motorcyklen forhåbentligt afbetalt, og drengene kan selv overtage ansvaret for motorcyklen.

Om lignende aftaler kan laves for de andre unge, må vurderes i den enkelte sag.

DEL DENNNE SIDE

Læs også