7. februar 2020

Nye aktiviteter fixer taget

Sports- og fritidsklubben i Usa River er ramt af de store mængder regn, som klimaforandringerne byder på. Det går ud over bygninger - ikke mindst klubhusets halvtag, som står til renovering. Heldigvis har foreningen bag sportsklubben fået nye indtægtskilder til at reparere taget.

 

Vejret i Tanzania kan være en udfordring. I år har det regnet meget, selv i hele den tørre tid har der været regnskyl dagligt, og sportsklubben har lidt under al den regn. Pælene, der holder det lille bliktag, og giver skygge for sol eller regn, har det ikke godt. Under halvtaget spiller børnene normalt bordtennis, og kvinderne fra URICO laver deres batik og sæbe. 

For et stykke tid siden blev bordtennis bordet flyttet ud fra halvtaget, og nu er det desværre ødelagt af vand. Men det kunne ikke stå under halvtaget mere, fx hvis børn fandt på at lege under halvtaget ved og det faldt sammen.

 

Så nu er er der via indtjeningen fra Air Bnb-aktiviteter som cykelture fundet penge til at lave et nyt halvtag. Taget pilles ned, 6 nye jern piller støbes ned i jorden, og det hele bygges op igen. Så kan kvinderne igen arbejde og børnene lege sikkert uden fare for nedstyrtning.

DEL DENNNE SIDE

Læs også