2. maj 2023

Lokale Y’s Men's klubber støtter Tanzibarn

Hele tre lokale afdelinger af Danmarks Y’s Men’s klubber har for nyligt valgt at støtte projekterne i Usa River, hvilket vi er dybt taknemmelige for. Læs mere om, hvad vi kan bruge donationer til i Tanzania.

Det er et stort arbejde at samle midler ind til projekterne i Tanzania. Bestyrelsen og andre frivillige forsøger på mange måder at nå i mål med økonomien, så aktiviteterne kan fortsætte. Alle bidrager betyder noget i vores lille forening og en række Y’s Men’s klubber i landet gør deres til at bidrage med deres indsamlede midler. 

Hele tre klubber har valgt at donere penge til Tanzibarn og vores partnerorganisationer efter at være blevet kontaktet af os. De samlede midler på 10.000 kroner er et stort bidrag i en lille forening som vores, hvor hele 92 % går direkte til vores arbejde i Tanzania. Kun 8 procent går til administrationsomkostninger.

 

Holsted/Gørding Y's Men's Club

Klubben i Sydjylland har været en tro støtte gennem flere år, hvor det også er lykkes os at besøge dem til en klubaften og fortælle om projekterne. Det gør det nemmere at sætte billeder på støtten og svare på spørgsmål om vores forening og vores arbejde med blandt andet sport, frivillighed, HIV/AIDS-forebyggelse og skolegang. 

 

Holsted/Gørding Y’s Men’s Club har denne gang valgt at donere 5.000 kroner, hvilket vi er meget taknemmelige overfor. Det donerede beløb svarer stort set til, hvad vi bruger på at etablere et lektiehjælpsprojekt i vores ungdomsklub.

 

I Tanzania er skolegangen besværliggjort af mange forskellige faktorer, og det kan være svært for børn og unge at komme videre med deres uddannelser. Især i de fattigste familier er det vigtigere at få mad på bordet end at læse lektier - her kan en fokuseret indsats på lektiehjælp og generel støtte af de mest udsatte elever gøre en stor forskel. 

 

Hammer Y's Men's Club

En anden klub, som har læst om vores udviklingsarbejde og har valgt at støtte vores projekter, er Hammer Y's Men's Club. Klubben er aktiv i blandt andet regionsprojekter om skolebyggerier i Bangladesh og har også støttet socialt arbejde i Sofia i Bulgarien via Hammer Y's Men's Clubs genbrugsbutik, Vodskov Genbrug.

 

Klubbens flotte bidrag på 3.000 kroner vil blandt andet kunne understøtte ét af vores nye projekter, der gør kvinder, unge som gamle, i stand til at sy tøj, der kan sælges på det lokale marked. At skabe en forretning i Tanzania kræver både et tilskud af materialer og i dette tilfælde indkøb af en dyr symaskine. Men det kræver også evnerne at betjene sådanne maskiner og opbygge kompetencerne, så der hurtigt kan komme et lille afkast til dagen og vejen. Et sy-kursus er en del af pakken til at skabe en bæredygtig forretning for otte kvinder.

 

Hardernes Y’s Men’s Club

 

Tanzibarn har også modtaget en donation fra Hardernes Y’s Men’s Club i Holstebro, som udover at støtte talrige spejderforeninger også har været aktive i tøjindsamling til hjælp i Ukraine. Deres bidrag på 2.000 kroner kan blandt andet hjælpe vores tiltag med at lave små forretninger i Usa River, ikke mindst via sæbeproduktion. 

 

En effektiv forretningsmodel for flere medlemmer af låne-/sparegrupperne har været at få tilskud til opkvalificering og købe de basale materialer, som så kan forarbejdes. Et oplagt eksempel er sæbeproduktionen, der har været en salgssucces på det lokale marked. Her har et par låne-/sparegrupper fået instruktion og opskrifter på sæbe, hvorefter de har købt ind og sat produktionen i værk. 

 

Med jeres bidrag er vi et skridt længere i vores arbejde og er desuden motiverede til at fortsætte vores arbejde - tusind tak for det!

 

DEL DENNNE SIDE

Læs også