19. februar 2022

Kurser i alt fra testamenter til kvinderettigheder

Projects Abroad arrangerer sammen med Tanzibarns lokale forening URICO en række foredrag om alt fra undervisning i testamente og kagebagning til kvinders rettigheder og meget andet. Kurserne er gratis - hvis man kommer til tiden!

Sportsforeningen URYDOs bygninger ser måske ikke ud af meget ved første øjekast: Et lille kontor, et rum til opbevaring af bolde, net og andet sportsudstyr og et mødelokale på få kvardratmeter. Udenfor er der et stort overdækket område, som med borde og bænke kan huse mange folk - lige fra skolebørn til sportsklubber. 

Men bygningerne ved sportspladsen bliver brugt til andet end sportsforeninger og undervisning af op til 100 børn ad gangen i de såkaldte pre-form one kurser. Hver torsdag er der kurser i sportsklubben arrangeret af foreningen Projects Abroad. 

Foreningen afholder kurser for kvinder fra foreningen URICO omkring forskellige emner, blandt andet kvinders rettigheder, menneskerettigheder, sidste vilje/ testamente, hvordan bager man kager osv. 

Kursus om Den sidste vilje

De mødes to timer torsdag formiddag, og får undervisning. Project Abroads bruger frivillige fra ind- og udland til at undervise. Denne dag var det en jurist fra Tyskland, der arbejdede frivilligt i tre uger, der underviste i ”Den sidste vilje”. Kurserne er på engelsk, men lokale fra foreningen oversætter, så alle kan få noget ud af kurserne. 

Kurserne er gratis, hvis kursisterne kommer til tiden. Ellers skal de betale for kurset. URICO-kvinderne siger alle, at det er meget spændende og oplysende kurser, og de lærer meget. Derudover har kvinderne også lidt batik med, som de nogle gange lykkes med at sælger til arrangørerne.  

Læs mere om forreningen Projects Abroad, der arrangerer kurserne:

https://www.projects-abroad.org/projects/womens-empowerment-tanzania/ 

DEL DENNNE SIDE

Læs også