12. november 2019

Idrætsefterskole løb hele natten for Tanzibarn

De friske efterskoleelever fra Tirstrup Idrætsefterskole kæmpede hårdt i 24 timer for at samle ind til Tanzibarns projekter. Det gjorde de over evne og donerer det store beløb på 68.000 kroner til foreningen.

Medlemmer, bekendte og selv aktive tanzanianere med Facebook-profiler gjorde deres til, at Tanzibarn skulle være foreningen, der skulle støttes af Tirstrup Idrætsefterskole og deres 24-timers løb. Det lykkedes at Tanzibarn og projektet Legeheltene begge skulle støttes af det sponsorerede løb. Og løb - det gjorde de unge mennesker!

Tanzibarns næstformand Anders Hjortskov besøgte efterskolen, holdt et kort foredrag om foreningens projekter i Usa River og gav en indføring i Swahili. Dagen forløb med både tanzaniansk fodbold med hjemmelavede bolde og bålmad i gården.

Stor sum til frivilligt arbejde

Ugen efter galt det selve 24-timers løbet. Idrætslærere og elever havde trænet hårdt til opgaven, testet ruten og lært om at økonomisere med kræfterne, så det var muligt at løbe helt op til 90 kilometer på dagen. Tanzibarns frivillige, medlemmer og bestyrelse fulgte løbet tæt og var vildt overraskede og rørte over det store engagement, som eleverne udviste.

Eleverne endte med at samle et svimlende beløb på 137.633,50 kroner ind - hvoraf halvdelen går direktetilTanzibarns projekter. Vi er enormt taknemmelig for det store stykke arbejde, som de meget engagerede lærere og elever på skolen har lagt i sagen.

Tirstrup2 Tirstrup1
DEL DENNNE SIDE

Læs også