18. december 2017

Hussagen har konsekvenser for de ansatte i Usa River

Vi har været nødsaget til at afskedige vores gode medarbejdere på Usa River Children Center, da vi nu i et helt år har været nægtet adgang på centeret.

 

IMG-20171128-WA0036

De lokale myndigheder overtog børnehjemmets bygninger i 2016, og foreningens bestyrelse i Usa River har brugt det seneste år på gentagende gange at tage i retten, hvor modparten blot lader være med at dukke op og dermed får udsat sagen.

Det er ikke let at finde et job i Tanzania, og vi har det sidste år forsøgt at strække os langt for at kunne sikre de ansatte og deres familier. Det ser desværre ud til, at sagen vil fortsætte i lang tid endnu, og vi har ikke råd til at fortsætte med at betale løn til ansatte, der er forhindret i at udføre deres arbejde. Det sidste halve års tid, har alle staff været aflønnet på en halvtidsstilling, selvom der kun har været meget lidt egentligt arbejde at udføre, og vi ser os nu nødt til at afskedige det fastansatte personale, der ellers har stået for det daglige arbejde på centret.

Nogle af de ansatte hjælper til med at have børn boende i weekender og ferier, hvilket de hjælper med fremadrettet også, og de aflønnes naturligvis herefter. Børnene kender de ansatte, og har et godt forhold til dem. Derfor er vi glade for, at de børn der ikke har en familie at bo hos, kan bo ved folk, som de er trygge ved og kender fra centeret.

De ansatte fik en afskedigelsesbonus, så de har noget at leve for, indtil de finder nyt arbejde.

Vi håber at sagen snart afsluttes, så vi igen kan byde de ansatte velkommen tilbage på centeret!

IMG-20171128-WA0032IMG-20171128-WA0035

DEL DENNNE SIDE

Læs også