19. november 2018

Frivillige sikrer succes i den nye cafe

En historie om, hvordan udviklingsarbejde forhåbentligt kan blive selvfinaniserende på sigt. Sportsklubben URYDOs nyeste frivilligprojekt med en café viser de første tegn på succes.

Siden sommeren har vores partner i Syd (URYDO) drevet deres helt egen socialøkonomiske café: Hobby Fast Food. De unge medlemmer kalder selv cafeen for ”byens stolthed”, og det er helt med rette. Ikke alene er cafeen allerede nu en overskudsforretning, den er også flot og serverer god mad. Det vigtigste er dog, at den er også baseret frivillig arbejdskraft fra ungdomsklubbens medlemmer.

Frivilligt arbejde er meget usædvanligt i Tanzania, og de unges engagement skaber helt nye muligheder for bæredygtighed. Hvis de unge de unge oplever, at de ved at gå sammen kan skabe resultatet, er forventningen at det vil styrke deres selvtillid og tro på, at de kan skabe et godt liv i lokalområdet. Overskuddet fra projektet anvendes til projekter for de unge som fx erhvervskurser, og dette skaber forhåbninger om, at URYDO på sigt kan blive selvfinansierende

For at forbedre indtjeningen er det tanken, at projektet løbende skal udvikles med en række sideforretninger særligt målrettet turister og vestlige volontører.

URYDO tours

Den første mulighed er ture i lokalområdet, hvor man på cykel eller gåben kan opleve det ægte Tanzania fri fra turistfælder. Der er allerede indkøbt cykler og udtænkt ture, men der mangler fortsat kunder. Vi håber alle der kommer til Tanzania vil lægge vejen forbi og prøve en betaversion til billige penge.

URYDO relax

En anden mulighed er, at de frivillige skal tilbyde en række afslappende behandlinger som massage og fodbehandlinger. Omkostningerne til dette er meget lave sammenlignet med gevinsterne, og denne sideforretning har derfor potentiale til at blive en stor indtægtskilde. De unge mangler dog undervisning, og vi efterlyser derfor frivillige der kan afholdes 1-2 uges kurser i massage, kropsbehandlinger og lignende.

DEL DENNNE SIDE

Læs også