9. maj 2017

Foreningerne i syd står sammen og hjælper hinanden når det gælder

På trods af de seneste måneders udfordringer med foreningen URCC’s bygninger, er der fortsat masser af aktiviteter i de lokale foreninger. Både medlemmer og bestyrelsen holder humøret højt og tror på et fair og retfærdigt udfald af den verserende sag.

hegn_sportskluben_april_2017

Efter flere års juridisk tovtrækkeri omkring ejerskab URCC-bygningerne, blev de i midten af januar beslagt af myndighederne. URCC har lagt sag an imod den lokale myndighed, og der er nu en igangværende sag, som én gang for alle skal få fastlagt ejerskabet af bygningerne.

I Tanzania ejer man ikke jorden, men lejer den af staten, hvilket også er det foreningen URCC har gjort i mange år. I løbet af de senere år, har en tidligere manager af centret og foreningen ytret, at hun som person og ikke foreningen er den retmæssig ejer af bygnigerne. Sagen er det seneste år eskaleret og har ændret karakter, hvilket nu har ført til at URCC har anlagt en sag, for at få en endelig juridisk afklaring på ejerforholdene.

Beslaglæggelse betyder, at foreningen i dag ikke kan benytte sig af bygningerne, hverken til at huse de børn der er mange år har boet på centret, eller til de aktiviteter der er i forbindelse med det nye community centre. Både den lokale bestyrelse af URCC, børnene og de lokale medlemmer af det nye community centre, er naturligvis meget kede af situationen. De har dog håndteret situationen godt, og der er fundet gode midlertidig løsninger.

For de børn, der ikke er på kostskole, har det betydet, at de nu er kommet hjem til familie eller slægtning, som kan tage sig af dem og hvorfra de kan fortsætte deres skolegang. Der føres tilsyn med børnene, og familierne de bor hos støttes yderligere imens børnene bor der, for at sikre at de de kan tage hånd om dem og sikre dem en tryg hverdag.

Bygningerne fungerede også som samlingspunkt for medlemmerne i det nye community centre, og det har været nødvendigt at stille nogle af aktiviteterne i bero, fordi de simpelthen ikke er meningsfulde uden de fysiske rammer af bygningerne. Medlemmerne i sportsklubben har dog ikke været sene til at reagere, og de har inviteret det nye community centre til midlertidigt at have til huse under deres tag lidt længere nede i byen.

De aktiviteter der skulle have fundet sted under rammerne af det nye community centre, er derfor nu flyttet ned til sportsklubben. Det gav dog hurtigt nogle udfordringer på pladsen, da aktiviteterne ofte indeholder at 100 eller flere medlemmer mødes samtidigt. Der er derfor blevet bygget et ekstra halvtag bag ved sportsklubbens lille hus, så der nu er god mulighed for at samles en masse på matriklen.Der arbejdes på konstruktionen af et nyt halvtag bag sportsklubbens, så det nu også er muligt for URICO’s medlemmer at mødes hos sportsklubben imens retssagen står på. Der arbejdes på konstruktionen af et nyt halvtag bag sportsklubbens, så det nu også er muligt for URICO’s medlemmer at mødes hos sportsklubben imens retssagen står på.

Udover det nye halvtag, er der også blevet opført et hegn omkring sportsklubbens grund. Hvis man har besøgt sportsklubben, kender man også pladsen på bænken foran huset. Herfra kan man sidde og følge med i alle de forskellige aktiviteter der foregår på sportspladsen, og det er ikke så lidt. Sportsaktiviteterne på banen er ofte kombineret med en håndfuld af sekundære aktiviteter, såsom tørring af korn, børn der leger, fritgående høns eller noget helt fjerde. Vi håber man fortsat kan sidde og betragte sportspladsen mangfoldige aktiviteter.

I slutningen af marts måned fik sportsklubben opsat et hegn omkring deres grund, for at skabe mere private rammer for de mange aktiviteter der finder sted. I slutningen af marts måned fik sportsklubben opsat et hegn omkring deres grund, for at skabe mere private rammer for de mange aktiviteter der finder sted.

Halvtaget indrammer nu sportsklubbens grund, og giver på den måde mere private rammer for både sportsklubbens og det nye community centre’s medlemmer. Der er altid et væld af folk på sportspladsen, og det kan til tider være svært for medlemmerne at få ro omkring de seminarer og aktiviteter der foregår, så på den måde skaber det nye hegn nogle bedre vilkår for sportsklubbens medlemmer.

Vi er både glade og stolte af, at se hvordan vores partnerforeninger i syd står sammen og hjælper hinanden, når der melder sig problemer. Så selvom retssagen og hele problematikken med ejerskab af bygningen selvsagt er en rigtig kedelig historie, har det alligevel ført noget godt med sig, og vi håber, at det gode samarbejde mellem foreningerne kan fortsætte mange år frem.

DEL DENNNE SIDE

Læs også