9. maj 2017

Fokus på entreprenørskab og etablering af små bæredygtige forretninger

Jobskabelse og entreprenørskab er igennem de seneste år blevet et af de bærende elementer i de projekter, vi støtter i Usa River. Dette er blandt andet via hjælp til etablering af små forretninger, der kan hjælpe borgerne i Usa River med at blive selvforsørgende.

Sæbe_2_April_2017

Ved årets generalforsamling i Tanzibarn, var der igen fokus på, hvordan vi understøtter de lokale med at skabe bæredygtige forretninger, så de kan få et stabilt indkomstgrundlag med mulighed for udvikling. At skabe små bæredygtige forretninger er blevet et vigtigt emne for alle de tre foreninger Tanzibarn støtter i Usa River. Emnet er vigtigt både for de unge mennesker fra børnehjemmet, for sportsklubbens medlemmer og senest for medlemmerne af det nye community centre.

At være selvforsørgende og have en stabil og sikker indkomst er vigtigt for alle mennesker. I Usa River er der ikke ret mange, der er ansat i en fast stilling, som man typisk er det i Danmark. Det betyder, at mange af byens borger har en meget ustabil og varierende indtjening, der kan gøre det svært at planlægge fremtiden på både kort og lang sigt. Derudover har de ikke en fagforening til at kæmpe for en fair løn, gode arbejdstider og sikre arbejdsforhold, så arbejdsvilkårene kan være hårde.

Nogle er heldige at få jobs turistindustrien, som kok eller bærer, mens andre igen tager mod det vestlige Tanzania og får midlertidige jobs i den hårde mineindustri. Men en stor del tjener penge ved mindre småjobs fra dag til dag, eller ved at have deres egen lille forretning på markedet eller langs vejkanten i byen.

Der er derfor stor fokus fra vores lokale partnerforeninger på at lave aktiviteter, der kan hjælpe medlemmerne i arbejde, og der er mange forskelligartede aktiviteter i de tre foreninger. Det er blandt andet workshops med fokus på konkrete forretningskoncepter. Et eksempel herpå ses af billederne, hvor sportsklubbens medlemmer er til seminar om, hvordan man producerer sæbe, som de kan sælge på byens marked.

Sæbe_april_2017

Udover at have et konkret forretningskoncept, er det også vigtigt at have den fornødne viden til at drive sin forretning. Der har derfor også i flere omgang være kurser i entreprenørskab, hvor medlemmerne lærer om hvordan man styrer og driver en forretning. Senest blev der afholdt et seminar om entreprenørskab i slutningen af april, hvor 95 medlemmer fra det nye community center deltog. Seminaret foregik hos sportsklubben, men da det nye halvtag ikke var færdigbygget, var det lidt trangt med pladsen til de mange medlemmer der var mødt op.

Ligger du inde med nogle gode ideer eller kender du nogle spændende projekter og aktiviteter i østafrika, som kunne være interessante for vores partner foreninger, så tøv ikke med at kontakte os.

DEL DENNNE SIDE

Læs også