11. december 2017

Børnehistorier: Upendo savner børnehjemmet

Upendo vil meget gerne tilbage til centeret, som jo faktisk har været hendes barndomshjem, da hun kom dertil som baby, og har nydt at have en stor familie af børn og voksne omkring sig.

 

DSC02912

Upendo er blevet 14 år gammel og går på Kikwe secondary school i Form 1, der er overbygning på grundskolen. Upendo bor nu på boarding school og hjemme engang imellem, da centeret er blevet lukket for børnene af de lokale myndigheder (vi kæmper dog for at få retten til bygningerne tilbage). Upendo fortæller ”Det er meget hårdt, fordi jeg ikke får lige så god mad, nyt tøj osv."

Grunden til at Usa River Children Center blev startet for 17 år siden var netop, at mange familier ikke havde råd til at betale skole, mad og tøj til deres børn, der derfor endte som gadebørn. Foreningen arbejder nu sammen med partnerne i Usa River for at skabe bedre vilkår, ikke kun for børnene, men for hele lokalsamfundet.

Upendo kom til centeret som baby, men sidenhen blev der fundet en bedstemor og en onkel, så Upendo har familie hun kan bo hos, når der er ferie fra skolen. Når hun ikke er i skole, er Upendo glad for sport, især netball og fodbold. Hun laver også chicken chips (kylling og pomfritter) og sælger dem. Hun skriver: "mine planer for fremtiden er at blive en læge". Vi glæder os til at høre mere fra hende.

DEL DENNNE SIDE

Læs også