11. december 2017

Børnehistorier: Filbert får gode karakterer og har meninger

Filbert mener, at de lokale myndigheder skal give Usa River Children Centre deres bygninger tilbage. Han er ikke bange for at sige sin mening og har også ambitioner for sin egen fremtid.

Tanzibarn_Filbert_Jul_Slider

Filbert er 16 og bor i byen Maji ya Chai med sin mor og søster. Maji ya Chai ligger ikke så langt fra Usa River, og han går stadig på skolen St. Jude i Form 1 (overbygningen på grundskolen).

Filbert er heldig, at han går på denne skole, da St. Jude giver ham mad med hjem til familien i ferien. Hans yndlingsmad er ”rice and meat” og det er heldigt at skolen har ressourcer til at støtte børnene. Som Filbert siger ”når jeg har ferie tager jeg hjem, og så giver skolen mig olie, ris, mel og andre ting med”.

På skolen har Filbert mulighed for at lære at bruge en computer, og det fanger ham meget. Han bruger sin fritid på at bruge computere og læse bøger om computere. Filbert har altid været en intelligent dreng, og hans planer for fremtiden er, ”at jeg gerne vil være computeringeniør og hjælpe andre der har brug for hjælp”.

Den unge mands gåpåmod ses også på hans forslag til de lokale myndigheder: “Mit foreslag er, at myndighederne burde give bygningerne, som de har taget fra os, tilbage.”

Filbert elsker at gå i skole, og han skriver: “Jeg vil gerne fortælle at jeg har bestået min grundskole og er nu i Form 1 på St. Jude. Jeg elsker at gå i skole.”

DEL DENNNE SIDE

Læs også