11. oktober 2016

Tanzibarn ansøger om nyt community center-projekt

Efter 1 år med arbejdet med skabe fællesskab, sundhed og økonomisk fremgang i Usa River kan vi samme med vores afrikanske partner se tilbage på succesfuld start med 350 aktive medlemmer. Tanzibarn ansøger om endnu et DANIDA-projekt, hvor medborgerhuset er udgangspunkt.

 

IMG_20150723_170523859_HDR

Usa River Community Organisation har til formål at opbygge et community center i byen og at skabe netværk mellem de mere ressourcestærke indbyggere og de helt fattige. På centre foregår der aktiviteter, som giver borgerne redskaber til at skabe sig et bedre liv.

Projektet med at skabe et medborgerhus i byen begyndte i 2015 og har allerede nu skabt et stærkt medlemsgrundlag på 350 aktive medlemmer. Derudover sker der meget i huset, hvor unge får lektiehjælp efter skoletid, medlemmer lærer om HIV-smitte og en donation har gjort et computer-undervisningslokale muligt.

Succesen for den lille organisation i Tanzania bygger på en lille DANIDA-ansøgning og projektet løber ud ved årets udgang. Det stopper ikke aktiviteterne, men vi ønsker stadig at støtte udviklingen af det lokale forsamlingshus og har derfor ansøgt om ca. 400.000 kroner til at fortsætte projektet for.

Låne-/sparegrupperne er populære

Især låne-/sparegrupperne har haft stor succes, da gruppemedlemmerne skaber et solidt netværk der giver deltagerne viden og finansiel støtte.

I undersøgelsen skriver 56 ud af de 65 adspurgte, hvordan de har fået noget positivt ud af deres medlemskab af URICO. Specielt fremhæver mange af medlemmerne hvordan de har fået noget positivt ud af Låne/spare grupperne.

Blandt andet beretter et medlem, at organisationen har “båret mig ud af et hårdt liv og givet mig et godt i stedet. Jeg betaler husleje og har en lille forretning.” Et andet medlem fortæller, at hun via låne-/spare-grupperne har lært, hvordan hun skal bruge lånte penge på den mest hensigtsmæssige måde. En tredje fortæller: “Jeg har lært alle i min gruppe at kende, og kan dele min meninger med dem. Jeg lærer også om, hvordan jeg bruger mine penge ordentligt.”

URICO-medlemmerne fortæller desuden om, at de har fået noget positivt ud af sundhedsworkshops, som er blevet afholdt på centret. Flere af dem fremhæver blandt andet, at de nu kan se vigtigheden af at være opmærksom på sit helbred, samt at de har fået vished om deres egen sundhedstilstand. En fortæller blandt andet, at “mit helbred er blevet bedre, og nu kan jeg se betydningen af at gå til sundhedstjek hos lægen.”

Nyt projekt med den samme ramme

Det nye projekt med titlen "Kazi kwa Pamoja" betyder at “arbejde sammen” og sigter mod at understøtte et stærkt lokalt fællesskab i byen. Dette er udgangspunktet for at kunne højne levestandarden og skabe mere bæredygtige økonomiske vilkår for borgere i Usa River.

Derudover ønsker vi at fortsætte arbejdet med tre forskellige fokusområder: Først ønsker vi mere fokus på sundhed, familieplanlægning og seksualitet, der stadig er en vigtig problemstilling i Tanzania. Dernæst ønsker vi at lave entreprenørielle tiltag, der kan skabe små forretninger i byen, som borgerne kan leve af. Sidst, men ikke mindst er fokus på de nye muligheder, som internettet kan give tanzanianerne, blandt andet ved at skabe muligheder for at søge og bruge information og netværk i lokalområdet og globalt. Muligheden for dette vil bidrage til at ruste lokalsamfundet til at udvikle sig fremover.

Et essentielt element i projektet er at understøtte netværk på tværs af samfundslagene i lokalområdet, så viden, støtte og forretningsideer kan florere mellem medlemmerne i foreningen. Vi ønsker at skabe et åbent rum for borgerne i Usa River på tværs af religiøse, politiske og økonomiske skel. Her kan de mest ressourcestærke medlemmer være rollemodeller og bidrage til at løfte de mindst ressourcestærke medlemmer op til en sundere og mere bæredygtig livsførelse.

DEL DENNNE SIDE

Læs også