7. februar 2020

Rose er en hård nyser

Der er ikke meget, der kan vælte den unge mor Rose af pinden. Hun arbejder hårdt i hotelbranchen seks dage i uge og kan se sin datter på den ene fridag om ugen. Drømmen om at eje en motorcykel til taxavirksomhed er inden for rækkevidde.

Det tidligere børnehjemsbarn Rose arbejder hårdt for at få hverdagen til at hænge sammen, sørge for sin datter og samtidig spare sammen til en bedre fremtid for dem begge. Hun har et job på et stort hotel i Usa River. Hun møder kl 8.00 til kl 18.00 - 6 dage om ugen for at vaske op og gør rent på hotellet - om torsdagen har hun fri.

Roses datter Vanessa er nu tre et halvt år og bor stadig hos bedsteforældrene seks dage om ugen. Men om et år skal hun i skole. Grundskolen er gratis. Men det koster alligevel en del for en enlig mor. Rose skal købe skoleuniform, bøger og afgifter til skolen. Omkring 30.000 tsh pr. måned inklusiv morgenmad og frokost hver dag. Det er knap 100 kr.

Rose står tidlig op og laver mad over sit gasblus. Hun spiser morgenmad, og gemmer resten til hun kommer hjem. Frokost får hun på arbejdet. Den lille gasflaske, som morgenmåltidet blev lavet på, varer i 2 måneder. Den koster 20.000 tsh - ca. 60kr. Rose har heller ikke råd til en sygeforsikring i øjeblikket. Den vil koste fra 30.000 til 300.000 tsh pr år. Rose har det heldigvis godt lige nu.

Rose og datteren Vanessa har det godt, og trives trods deres vanskelige økonomiske situation - Vanessa er en glad lille pige.

Få måneder fra en motorcykel

Rose er nu flyttet til et lidt bedre værelse, der koster 25.000 tsh (75 kr) pr måned, hvor der er strøm, men ikke vand. Det betyder, at hun må gå og købe vand hver uge og opbevare det i spande på værelset.

Hun tjener 130.000 tsh pr måned. Knap 400 kr. Heraf ligger hun penge til side hver måned. Hun sparer op til en motorcykel. Hun har fået 1.500.000 tsh af Tanzibarn i “end contract”. Det er en økonomisk bistand, som børnene kan få som starthjælp, når de skal stå på egne ben. 

Motorcyklen koster 2.000.000 tsh brugt og Rose har sparret op i 1 år. Om 2 måneder har hun penge nok. Så køber hun en brugt motorcykel, som hun vil leje ud, og regner med at få 30.000 tsh i leje pr måned. Den vil blive brugt til taxakørsel. Det vil hjælpe hende gevaldigt til at kunne klare dagligdagen for sig selv og sin datter.

 

Rose 3
DEL DENNNE SIDE

Læs også