22. april 2014

Kokke lærer fra sig i sportsklubben

URYDO har tidligere brugt projektmidler på at sende få udvalgte medlemmer af Usa River Sports and Hobby Club på uddannelse på vocational school (teknisk skole), hvor de i løbet af et år eksempelvis er blevet udlært kokke.

 

Det har vist sig, at det er svært for de unge, som er blevet udlærte i forskellige fag ved hjælp af URYDO at få jobs. Nu er de tilbage i sportklubben i Usa River uden synlig forbedring af deres levestandard, men de har dog tilegnet sig uvurderlige kompetencer, som i høj grad kan bruges.

Da klubben afholdt medlemsmøde for nylig, mødte 90 medlemmer op. De foreslog bl.a. at i stedet for at bruge penge på at sende udvalgte medlemmer på en teknisk uddannelse, skulle foreningen i stedet lade de få, der har været igennem uddannelsen, lære fra sig.

På opfordring af medlemmerne er pengene nu gået til at indkøbe madlavningsudstyr, og så er det meningen, at de udlærte medlemmer skal lære andre medlemmer at lave mad og derefter etablere et cateringfirma, så de kan tjene penge på det.

For hver handel går der desuden et beløb til organisationen URYDO, som faciliterer projektet. Og det er et skridt på vejen til at URYDO bliver mere økonomisk uafhængig af os herhjemme.

DEL DENNNE SIDE

Læs også