30. januar 2019

I borgerforeningen laver kvinderne “vågn op”-sæbe

Damerne i Usa River Community Organisation har travlt med deres projekter, der giver dem gode produkter, som de kan sælge på det lokale marked.

Af Vibeke Larsen

Damerne laver sæbe. Sæbe til at vaske tøj i, og sæbe til at gøre rent med. De mødes to gange om måneden - om tirsdagen i sportsklubben og laver sammen ca. 25 liter sæbe af hver slags. Det sælger de så på markedet om lørdagen for 1000 Tanzania Shilling per halve liter, hvilket giver ca. 3 kroner.

   

Udover at lave sæbe, netværker de også, og snart skal damerne på en studietur for at se, hvordan andre gør og få nye ideer.

Den sidste nye ide, som damerne har fået, er en bandarole til sæbeflaskerne med deres navn ”Mwanamke Amka Sasa”, som betyder “Kvinde vågn op nu!”.

De håber på længere sigt, at denne forretning vil vokse. Så vil de have deres egne flasker med deres eget navn på. Lige nu samler de brugte vandflasker og større madolieflasker, som de selv rengør og bruger til den producerede sæbe.

Det er en lille forretning, men det hjælper kvinderne i byen i gang med få en indkomst og en produktion. Det giver sammenhold og mulighed for at lære nyt og komme videre i deres liv - og ikke mindst en stolthed i den lille kvindegruppe.           

DEL DENNNE SIDE

Læs også