13. oktober 2015

Fremtidige safariguides knokler med uddannelserne

På sommerens bestyrelsestur til Usa River mødte vi mange af de børn og unge, der nu er flyttet fra børnehjemmet URCC. Vi fik mange positive historier om, hvad de laver og hvordan de har det.

At vokse op på børnehjemmet i Usa River har givet de stærkt voksende børn og unge forskellige kompetencer, de nu kan bruge i deres uddannelse. At vokse op med volontører på centeret har gjort børnene dygtige til engelsk og gode til at snakke med udlændinge.  

Dette ses blandt andet ved de tre safariguides Gertrude, Athumani og Fransisca. De klarer sig godt på deres uddannelse og arbejder hårdt på at lære alle træer og fugle udenad. De ønsker sig computere til at kunne finde information og skrive opgaver omkring de forskellige emner, og vi vil se, om vi ikke kan opfylde ønsket.

Nye prioriteringer i støtten

Da mange af børnene nu er ved at blive voksne, skal vi til at tænke på deres jobmuligheder, og vi holder fokus på at hjælpe dem ud på arbejdsmarkedet. Da børnene har forskellige uddannelser og kompetencer, vil vi hjælpe dem individuelt.

Fransisca på 20 år bor med sin kæreste i Usa River, ca. 15 minutters gang fra centeret. De har sammen fået en dreng, der nu er 10 måneder gammel. Hun arbejder hårdt på at passe sin uddannelse og sin lille familie, og hun er heldig at have en god hjælp i sin svigerfamilie. Foreningen URCC støtter hende med dagligdagsting, som mad og sæbe samt støtte i hendes uddannelse.

DEL DENNNE SIDE

Læs også