14. august 2018

En café i en container

Så er vores projekt godt i gang. På den store grusvej i Usa River mellem hovedvejen og Old Moshi Road står nu en flot ombygget Maersk container. En cafe i 2 etager. Oven på er der overdækkede borde med den flotteste udsigt til Mount Meru, Kilimanjaro, og tanzanit bjerget nær lufthavnen.

Det er de unge i ungdomsklubben Urydo, der er i gang med det nyeste Danida-støttede projekt. Projektet har til formål at gøre klubben mere uafhængig af Danmark. De skal til “at stå på egne ben”. Al overskud fra cafeen skal gå til ungdomsklubben. Og de unge medlemmer skal alle arbejde frivilligt i cafeen. Til gengæld har mange af dem været på kursus, og lært at lave en forretningsplan, som forhåbentlig også har givet noget, de kan bruge senere i livet.

38834165_1722202921234975_4718491822035304448_n

Cafeen, som af den tanzanianske bestyrrelse kaldes Usa Rivers stolthed, mangler kun stole og køkkenudstyr for at kunne åbne. Der vil blive serveret både tanzanianske hverdagsretter, snacks og også retter for den kræsne udenlandske smag. Derfor vil der inden åbningen være en “ burger konkurrence “ hvor den mest velsmagende burger vil komme på menukortet. Ved samme lejlighed vil der være en konkurrence om det bedste navn til denne cafe midt i USA River.

DEL DENNNE SIDE

Læs også